Houthaard of gashaard?

Kiezen tussen een houthaard of gashaard kan soms een lastige keuze zijn. De verschillen tussen een gas- en houthaard zijn groot. Bij houthaarden moet je aan het werk: je hebt goed gedroogd hout nodig, moet zelf het haardvuur aansteken en brandend houden. Gashaarden zijn daarentegen praktischer en makkelijker in gebruik.

Voordelen van een houthaarden
Bij een houthaard draait het grotendeels om de beleving. Zelf het hout halen, een houttoren bouwen, het vuur aansteken en dit vervolgens brandend houden. Het hoort allemaal bij de ervaring. Na een lange dag werken nog voor een uurtje de houthaard aansteken? Dat doe je niet zo snel. Het kost tijd om het vuur goed brandend te krijgen. En daar moet je dan ook goed van kunnen genieten. Een houthaard vergt bovendien geduld: je speelt met de luchttoevoer, met de hoeveelheid hout, net zolang tot je het perfecte vuur hebt. En je kunt kant-en-klaar stookhout kopen, maar de echte houthaardfanaat hakt het zelf, klieft de houtblokken en laat ze twee jaar drogen.

Voordelen van een gashaarden
Omdat je moderne gashaarden qua uiterlijk bijna niet meer van echte houtkachels kunt onderscheiden, maar ze wél een stuk makkelijker in gebruik zijn. Het vuur brandt met één druk op de knop. Op de door jou gewenste intensiteit. En ga je naar bed, dan is het vuur met een druk op diezelfde knop ook meteen weer uit. Ideaal voor jou en je drukke gezin. Want ‘s avonds heb je weinig tijd, maar wil je toch een paar uurtjes gezellig bij het vuur zitten. Of misschien heb je best wel tijd, maar wil je gewoon een makkelijke oplossing. Bellfires-gashaarden zijn uit te rusten met speciale sfeerverlichting die lijkt op een dovend houtvuur. Alleen de geur en het geluid van knetterend hout moet je er nog bij fantaseren.

Showroom haarden en kachels Galder
We maken het je graag makkelijk. In onze sfeervolle showroom in Galder vlakbij Breda en België presenteren we onze haarden en kachels. Onze experts vertellen je alles over de voor- en nadelen van gas- en houthaarden.

Onze showroom is geopend van dinsdag tot en met vrijdag van 12.30 tot 17.30 uur ochtenden alleen op afspraak.